April 29, 2012

Växtvärk


Det börjar värmas nu, både för oss själva och vår natur. Vattnade citronträdet i Studion plus två andra växter som heter något annat. Hur som helst, i min ungdom lirade jag fotboll med en kompis vars namn var Hasse. Han ville bli trädgårdsmästare, stor och le fotbollsback till trots. En tjuren Ferdinand i sin linda. Tyvärr ville ödet annorlunda, Hasse gick bort mycket ung i cancer, frid över hans minne. Man måste plantera om, sa alltid Hasse. Tänker på det varje gång jag vattnar, vad dom nu heter mina växtvänner...

April 26, 2012

Citat om färger





















Grönt är skönt.
Violett är rätt.
Nu ska du få se svart på vitt, sa sotaren och satte sig i snön.
Öl och bröd gör kinden röd.
Svenskarna är ett färgglatt folk;
      äter grönt, röstar rött, lever blått och jobbar svart.
Rosa är en ko.
Inte ens den svartaste timme är mer än 60 minuter.
Varför gör de en del rutor i korsordet svarta?
      Det är hopplöst att se vad man har skrivit där.
Alla saker i världen är gröna, undantaget de som inte är det.
Greddelint är fint.

Japp, så var det med det!

April 24, 2012

Återbäring



































Att några skrotbilar kan genomgå en sådan förvandling är helt fantastiskt. Recycling när det är som bäst. Var med och monterade AnnaKarin Rask-Nygrens livsträd som är placerad i det trapphus som bl.a. Skattekontoret ligger i på Storgatan 12 i Örnsköldsvik. Den vackraste återbäring vi har sett!

April 22, 2012

Väntat besök...























Besöker Gävle och potentiella kunder, släkt och vänner.
Dricker alldeles för mycket kaffe, av alla möjliga varianter...

April 20, 2012

Pyssla bör man, annars dör man





















Det finns ju ett liv utanför jobbet har jag hört, men arbetar man med design, form och färg så är det svårt att låta bli att vara kreativ även på fritiden. Jag (Annika) bloggar inte bara här på Starling&Grobba utan även privat här och här. Hälsa gärna på om du känner för det. Trevlig helg!

April 19, 2012

Mot nya mål






















Bereder väg mot nya mål och brainstormar, briefar, bloggar och brevskriver (email). Uppdaterat och slipat på hemsidan har vi också hunnit med. Avslutar snart med after work...

April 18, 2012

Härliga tider!




















Nog är det aprilväder alltid. Varannan dag sol, varannan dag snö. Eller regn. Vi har dock en lång härlig period framför oss här i Sverige med färgsprakande kulörer vart vi än går. Vi jobbar för högtryck och det blir inte mycket tid över för annat än att sova och jobba. Så ser april ut för Starling&Grobba. Men vi har ju roligt på jobbet så vi klagar inte. Varje dag är som Kinderäggs slogan, tre överraskningar i en...

April 16, 2012

Färgglada val




















Det där med att välja färg är inte alltid så lätt. Ska man gå efter trender eller sitt eget tycke och smak. Eller kanske helt enkelt efter någon annans tycke och smak. Ska det vara murrigt, glatt och poppigt eller pastell. Hela färgskalan är ju så fantastiskt vacker så ett alternativ som den här strumpan vore kanske det bästa :).

April 13, 2012

För upplysningens skull



Fredag den 13:e. Inte så bra dag om man råkar vara vidskeplig, men här lyser det upp och är bara uppåt. En bra dag så här långt med allt vi rört vid, men eftermiddan är kvar och då tar vi en kort prommis till Spektrakon. Där är det alltid turläge.
Men bäst av allt, värmen är tillbaks. Solen skiner och helgledigt väntar. För som det sägs, tur förtjänar man.

April 11, 2012

Modellbygge

















Oj, vad vi fixar och trixar. Jobbar stenhårt med framtagning av prototyper till våra egna Starling&Grobba-produkter och vi härjar vilt med papper, sax och lim bland annat. Koncentrationen är på topp! :)

April 8, 2012

Ljust och fräscht



















Vi har nu både firat påsk, roat oss samt vilat ut ordentligt. Dekorationsarbetet i studion fortsätter. Vi bad snickaren göra en en ram som skiljevägg. Där har vi nu dekorerat med vita rep. Det blev jättebra, ljust och fräscht som man säger :)
Snart dags för en ny arbetsvecka med nya utmaningar. Hejsan hoppsan!

April 3, 2012

Ordning och reda, och snart är det Långfredag!

















Nu har vi äntligen lyckats röja och rensa bland alla hyllor och kartonger och sorterat upp i bokhyllan. Återvinning för sig och annat användbart för sig. Ordning och reda, minsann! Det blir så mycket lättare att jobba då...
Mentalt så har det varit en helt hysterisk vecka med massor av roliga och spännande möten, studiebesök och annat inbokat på agendan. Vi har gått igenom alla pappershärvor och kvitton i hela studion och sorterat in i pärmar och dylikt. Nu äntligen är det klart och nu ser vi fram emot lite påskledigt med nära och kära.
Vi passar på att önska alla en riktigt härlig påskhelg!