February 18, 2012

Det går framåt!























I mitten på augusti 2011 satt vi och trängdes runt ett litet vardagsrumsbord och försökte plita ner en strategi för det nya företaget. Nu, ett halvår senare, har vi varsitt stort skrivbord att sprida ut oss på och en jättefin studio att jobba i. Man kan tycka att det händer väldigt lite varje dag men när vi tänker efter så har det hänt en hel del fantastiska saker redan på ett halvår. Med lite asiatiskt i magen så är det bara att tuta och köra sen!

February 17, 2012

Volym åt alla håll



En bra dag på jobbet måste jag väl ändå säga. Vackert har det varit ute och med mycket folk på stan, men har trots det stått pall och gnetat på.
Så nu hemåt och se om jag ska ta det lugnt och hörlurar på, eller om det blir stereo från alla håll :). Trevlig helg.

February 16, 2012

Den fantastiske snickaren Lars Del 2







































Egentligen spelar det ingen roll vad dom gör, proffs har en viss utstrålning oavsett om dom drejar, målar, spelar hockey eller snickrar.
Lars har varit här igen och visat hur en hantverkare agerar. Blev hur bra som helst, såklart! Passningssäker skulle Foppa ha sagt.
Nu återstår lite färg och andra attribut, så ska det väl bli färdigt vad det lider.

February 13, 2012

Laxå tur och retur



















Idag har vi åkt tåg som bara den. Ända ner till Laxå för ett besök hos ett hemligt företag där vi diskuterade jättespännande saker. Vi har lärt oss en hel del nytt idag.
Inte mycket folk på tåget. Inte mycket folk i Laxå heller för den delen. Eller så gick vi på helt fel gata :)

February 9, 2012

Den fantastiske snickaren Lars



















När vi senast var i Stockholm såg vi en utmärkt lösning på ett arbetsbord som vi tyckte passade oss perfekt så vi tog chansen att fotografera och tog med den idén hem. Efter ett samtal med snickaren Lars så kom han och mätade upp enligt våra färgutskrifter. En vecka senare, alltså idag, står bordet monterat och klart och är sådär alldeles helt perfekt! Fantastiskt snabb service, och det blev ju så bra! Nu ska vi bara inhandla lackfärg och snygga till lite :)

February 6, 2012

Elektriskt





















Bra dag idag. Elektrikern har varit här och monterat ner 10 st brummande lysarmaturer från taket som inte tillförde något annat än irritation. Vi har lite måleriarbete framför oss och sen kan vi sätta upp en betydligt behagligare belysning. Tack och bock till elektrikern.

February 5, 2012

Hattar och sånt



















Nu tror ni kanske att vi ska börja med tovning, men nej det ska vi inte. Inte idag iallafall. Hattstocken ovan med den tjusiga hatten tog Peter till studion för någon vecka sedan. Väldigt dekorativ där den står på bokhyllan. Idag kom han med en bok om tovning som han hade hittat hemma i gömmorna. Rolig läsning och trevlig inspiration i form och färg.
Ännu en iskall vinterdag, minus 27 fick jag veta att det var. Annika pluggar Dreamweaver och Peter skissar på ett hemligt projekt. Vi dricker kaffe i mängder för att hålla värmen.

February 4, 2012

Planerar kommande mässor




















Som ni vet så var vi nyligen på Formex-mässan i Stockholm. Bilderna ovan kommer därifrån.
Det är som sagt en mycket kall vinterdag, även idag. Sitter i studion och huttrar med dubbla byxor och koftor. En perfekt dag för lite pappersarbete och framtida planering.
7-11 februari går Stockholm Furniture & Light Fair av stapeln på Stockholmsmässan. Funderar på att ta en sväng dit och hämta lite inspiration.

February 3, 2012

Lagom är bäst



























I den bästa av världar... Svinkallt ute, typ -25, men hos oss på Starling & Grobba har vi värme och after work. Hur bra som helst. Planering, produktplaceringskonfererande och annat skoj. Så har vi det när vi har det som sämst.

Det är roligt nästan jämt!



















Vilka härliga syskon man har. Den ena kommer och bjuder på lunch och ger oss vackra tulpaner till studion och den andra kommer med muggar och glas och en stor flyttlåda full med vinylskivor. Blir man glad eller?! Nu ska vi bara frakta hit musikanläggningen sen kommer vinylskivorna att snurra mest varenda dag.

Annika skickar en bamsekram till sina syskon. Ni andra önskar jag en mycket angenäm helg trots kylan :D

February 1, 2012

Mätt med måtta

























I väntans tider. Vi har haft besök av inredningssnickaren idag som kommer att bistå med byggnation av möbler och inredningsdetaljer. Så det blev till att mäta och måtta, få allt att passa in och sen skriva ner. Snyggt kommer det att bli. Begav mig sen till "bibblan" och jobbade medan Annika gnetade på vid datorn. Imorrn besök av Magnus från Spektrakon, blir skoj med nya friska projekt att hugga tänderna i.